Byen

Ceriana

I baglandet til den elegante by Sanremo på blomsterkysten ligger Ceriana. I 350 meters højde i hjertet af Armeadalen finder I en landsby med rigelige mængder af tilbagelænet charme, fuld af lokalt italiensk landsbyliv. Ceriana har 1300 indbyggere. Mange nok til at have alle faciliteter hele året, som værdsættes på en ferie, hvor turistbusser ikke kommer rullende forbi. Og samtidig så lille, at den stille charme omslutter sig om Jer, når I handler ind hos en af de tre købmænd og folk hilser på Jer i hovedgaden. Man lærer hurtigt at værdsætte, at byen mønstrer både købmænd, en slagter med lokalt kød og specialiteter, hyggelige cafeer i 3 varianter og en charmerende restaurant med dagens retter. Og så er der skolen med alle de lokale børn, banken og isenkræmmeren med søm og skruer i små papæsker. Ja, man får hele pakken af landsbyliv, inklusiv de ældre mænd på bænkene og de gamle damer i det sorte tøj.

Der er mange fester, hvor byens lokale fejrer højtider og andre begivenheder. Hold derfor øje med opslag i byen og deltag når der eksempelvis blæses i store håndbyggede horn til påske eller byen fejrer egnens pølser i august.

Hvis I ønsker det, kan man gøre som mange af de lokale. Parker bilen når I kommer til byen og smid nøglen i kufferten, for så at finde den frem igen, når ferien i Ceriana slutter.  Spænd vandrestøvlerne på og gå ud blandt oliven og vinmarker omkring byen, og hvis I er cykelentusiaster er der elegante stigninger i et terræn som minder om de store etaper i Tour de France. I kan også nyde livet på terrassen, planlægge dagens indkøb på en af cafeerne og tilberede lækre måltider i køkkenet. Om sommeren inddæmmes den lille flod som løber gennem byen. Her bades når varmen rammer Ceriana.

Det er ikke strengt nødvendigt at have bil. Der går bus til Ceriana fra Sanremo og man kan tage toget fra lufthavnen i Nice eller Milano til Sanremo. Infrastrukturen er således i orden, men komforten løftes med en bil.

Er I til udflugter ligger Ceriana også fantastisk med sine kun 12 kilometer til kysten. Her kommer I til Sanremo med elegante cafeer, smarte butikker, et imponerende tøj- og mad-marked og masser italiensk storbycharme. I får de skønneste sandstrande i Arma di Taggia og med Nice, Menton og Monte Carlo indenfor en time i bil kan I selv nyde en ferie med den rigtige cocktail af sol, natur, shopping og uforstyrret landsbyliv.